Jag som ligger bakom SYCO.se heter Roger Andersson och är ifrån Grebbestad men numera boende i Tanumshede. Anledningen till denna hemsida är att jag under vinter/vår 2019 utvecklade ett stort intresse för keramik och glaskonst och i och med närheten till Strömstad så ville jag ju sätta mig in i SYCO. Dom större Rörstrand, Gustavsberg, Kosta Boda och Orrefors var redan väl dokumenterade och hyfsat enkla att skaffa sig kunskap om, men SYCO var det ju lite värre med. När jag upptäckte att namnet SYCO.se var ledigt och jag har för vana att göra hemsidor om mina intressen så tänkte jag att, ”Då får väl jag ta reda på mer om SYCO och göra kunskaperna mer lättillgängliga för resten av Sverige”. Så nu sitter jag och googlar, kollar forum och bläddrar i papper som jag fått av Strömstad Museum under SYCO-dagen som Vänner av SYCO anordnar.

Min far, Christer Andersson, är uppvuxen på Myren i Strömstad under tiden som SYCO var i produktion och jag har tydligen haft avlägsen släkt som arbetat i fabriken. Det gör ju det hela ännu roligare!

Har du information om syco?

Har du information om produkter, formgivare, övrig personal eller annat som rör SYCO? Skapa gärna ett konto här på SYCO.se och dela med dig av kunskaperna på forumet! 

Har du produkter hemma som inte finns med här på hemsidan? Skicka gärna foton och information till mig så att vi tillsammans kan dokumentera så många produkter som möjligt. Jag dricker även kaffe om det är så att ni bjuder hem mig med min kamera, om det känns krångligt att skicka foton och info elektroniskt.